Informatie en nieuws

Jehannes Hibma is ontwerper en monumentaal vormgever. Na zijn opleiding aan de kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden was hij jarenlang ontwerper van decors en rekwisieten voor openluchtspelen en theater.

Na deze periode volgt hij beeldhouwlessen bij Hanna Visser in Wiuwert en doet vervolgens de beeldhouwopleiding bij Herma Bovenkerk in Koudum en een masterclass tekenen en boetseren naar model bij Jon Gardella.

Hij maakt beelden in steen, hout, staal, brons en verschillende, vaak onverwachte materialen. Zijn beelden zijn theatraal en vertellen een verhaal. Zo vallen zijn projecten van gestapelde eiertrays op en weer later zijn objecten van staal en zeildoek bedoeld als bakens en windvanen in het landschap. Met maatschappijkritisch gerichte projecten als “Theater van de hebzucht” en “Hergebruik” wil hij discussies oproepen over de graaicultuur, de mateloze verspilling van grondstoffen en de tomeloze uitbuiting en vergiftiging van onze planeet.

In 2012 betrekt hij een werkplaats op industrieterrein ‘De Banen’ in Wommels, die hij inricht als beeldhouwatelier en in 2020 uitbreidt met een galerie.

Naast zijn werk als beeldhouwer geeft hij daar ook les in vormgeving, zoals beeldhouwen en boetseren.

DSC_0057

Het beeldhouwatelier op industrieterrein ‘De Banen’ in Wommels