Nog te zien t/m 10 augustus

Vrijdag 21 juni opende de zomerexpositie in Galerie Anke Wijnia in Franeker. Aan deze expositie nemen 6 kunstenaars deel. Dineke Taal met keramiek, Evert Meilink met schilderijen en tekeningen, evenals Gwendolyn van Essen, Marianne van Bensel met wol en vilt, Jehannes Hibma met beelden en Anke Wijnia met schilderijen.

De expositie is van 21 juni t/m 10 augustus en is te zien op vrijdags en zaterdags van 13.00-17.00 uur aan de Dijkstraat 50 in Franeker. Buiten deze tijden is de galerie ook te bezoeken, maar bel of mail dan eerst even naar Anke: 0615344672 of info@ankesarte.nl

Buitenexpositie in Pingjum verlengt

Het Kunstfestival van Kunst Achter Dijken in Pingjum was weer een topbelevenis. Alle locaties in het dorp zijn weer tot rust gekeerd en overgelaten aan de inwoners behalve het Schelpenpad aan de westkant van het dorp. Hier blijven de kunstwerken, waaronder die van mijzelf, nog staan t/m 2 juni en zijn tot die tijd alle dagen vrij toegankelijk.

Kunstfestival Pingjum 4 en 5 mei

Kunstvereniging Kunst Achter Dijken organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 mei hun jaarlijkse kunstfestival, waaraan deze keer een 27 tal kunstenaars deelnemen. Er is dit weekend van alles te beleven. Er zijn in en om het dorp diverse locaties waar kunst is te zien, poëzie en muziekuitvoeringen te beluisteren. Er zijn workshops, films en een programma voor de kinderen, Zie voor het volledige programma de website www.kunstachterdijken.nl Een programma, tevens passe-partout voor het gehele weekend is in het dorpshuis en bij de ingang van het dorp te koop voor €3. Beide dagen is het festival van 11.00 tot 17.00 uur.

Gedachtenistafel in gebruik genomen.

Op zondag 7 januari is in de ochtenddienst in de Martinikerk in Easterein de gedachtenistafel in gebruik genomen. De opdracht voor het maken van deze tafel is in het voorjaar van 2023 gegeven. Opdrachtgever is de PKN gemeente van Easterein. Eerder was in de zelfde kerk al een doopvont gerealiseerd.

11 en 12 november Landelijk Atelierweekend

Beeldhouwatelier Wommels is deelnemer aan het Landelijk Atelierweekend op zaterdag 11 en zondag 12 november. Het beeldhouwatelier van Jehannes Hibma is beide dagen van 10.00 – 17.00 open voor bezoek. Er is werk te zien van de beeldhouwer en je kunt hem gedurende het weekend aan het werk zien.

Zomerstop beeldhouwcursus

15 juli de laatste dag van het cursusseizoen 2021/2022. Terugkijkend kunnen we zeggen dat er al tijdens de coronaperiode veel belangstelling voor een beeldhouwcursus begon te ontstaan. Tijdens het afgelopen seizoen bleek dat deze belangstelling zich heeft vertaald in veel blijvende cursisten. Omdat een drastische verkleining van het aantal cursisten per les goed was bevallen hebben wij het aantal teruggebracht van 6 naar 3 personen per keer. dit hield in dat door het grotere aanbod cursisten de lessen uiteindelijk uitgebreid zijn van 3 naar 7 à 8 dagdelen per week.

Ook in het nieuwe seizoen 2022/2023 blijven we het aantal dagdelen van 7 à 8 handhaven. Er is het komend seizoen nog beperkt plek op dinsdagavond, woensdagmorgen en vrijdagmorgen, de overige dagdelen zitten vol.

Wij wensen iedereen een heel fijne zomer en tot ziens vanaf 12 september.

Sluiting duurt langer

Door de huidige coronamaatregelen blijven de galerie en het atelier voor bezoek en cursussen voorlopig nog gesloten t/m 16 januari.

Galerie en atelier weer toegankelijk

Sinds de versoepelingen van de covid-maatregelen in juni zijn de galerie en het atelier open voor bezoek. wel wordt de anderhalve meter in acht gehouden en zijn er ontsmettingsmiddelen en mondkapjes beschikbaar bij de ingang.

In de galerie is werk van Jehannes Hibma te zien, er is een bibliotheek voor informatie op kunstgebied en een koffiehoek,

Het atelier is buiten de cursusuren vrij toegankelijk.